PODPROGRAM 2016- EFEKTY
-
W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Śląskim Bankiem Żywnościw Chorzowie.
-
Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak:
makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
-
Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 134 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
-
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 6,572 ton żywności;
- 670 paczek żywnościowych.
-
W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 4 warsztatach edukacyjnych zorganizowanych w trakcie dwóch spotkań.
W warsztatach tych uczestniczyło17 osób
-
Rodzaje warsztatów:
-
Ekonomiczne -1 spotkanie dla 16 uczestników
-
Żywieniowe -1 spotkanie dla 17 uczestników
-
Kulinarne – 1 spotkań dla 17 uczestników
-
Niemarnowanie żywności –1 spotkanie dla 16 uczestników